Back

Postoje četiri nivoa Gurua. Prvi je Guru, sledeći Parama Guru, pa Paratpara Guru i na kraju Paramešti Guru, koji je sam Šiva, vladar povoljnog Sjeveroistočnog pravca u Kala Čakri.

Paramešti Guru je uvijek Šiva, Išana ili Išvara, Guru nad  Guruima

Paratpara Guru tradicije je Šri Aćjutananda Das.

Pandit Sanđaj Rat je osnivač Šri Đaganath Centra i jedan od prvih ljudi koji su iznijeli znanje o Vedskoj astrologiji iz tradicije. Autor je nekoliko  knjiga o Vedskoj Astrologiji i podučava unutar Devaguru Brihaspati Centra.  Takođe je i osnivač Sagittarius Publications-a, koji se bave izdavanjem knjiga vezanih za Vedsku Astrologiju i duhovnost.

Visti Larsen je rođen u Keniji, od oca Danca i majke Kenijke. U devetoj godini se preselio u Dansku. Učio je astrologiju od svoje sedamnaeste godine, dakle, 1998., počevši sa Zapadnom Tropskom astrologijom, da bi se 2000. godine opredijelio za Vedsku astrologiju, poznatu kao Đotiš-

2001. godine se pridružio Šri Đaganath centru da bi izučavao astrologiju onako kako se to radi u tradiciji Šri Aćjuta Dasa. U avgustu 2002. godine je počeo sa podučavanjem astrologije i dobio je Guru Mantru da to unaprijedio.

Njegovo učenje je zasnovano na Vedskom znanju, gdje se većina znanja zasniva na remedijalnim mjerama i razumijevanju Univerzuma sa duhovne perspektive .

Živi u Frederiksbergu, Danskoj sa ženom Brankom i sinovima Esijasom i Konstantinom, gdje pored profesionalnog bavljenja astrologijom, takođe podučava Đotiš unutar Regionalne  Akademije Mantre i Astrologije (RAMA). Podučava kurseve Jaimini Sutri i Pārāśara Jyotiṣa.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.