Back

गुरुर्ब्रह्मा गुरुर्विष्णु गुरुर्देवोमहेश्वरः।
गुरुर्साक्षत्परम्ब्रह्म तस्मै श्री गुरवे नमः॥
gururbrahmā gururviṣṇu gururdevomaheśvaraḥ|
gurursākṣatparambrahma tasmai śrī gurave namaḥ

Moje ime je Željko Krgović. Rođen sam 11. maja 1980. godine, negdje oko 11:16 uveče u Bijelom Polju (19E45, 43N02). U Bijelom Polju sam završio srednju elektrotehničku školu i sa devetnaest godina se preselio u Novi Sad, gdje sam upisao Višu Poslovnu Školu. Poznavaocima Đotiša će biti sve jasno kako se odvijalo moje studiranje kada kažem da se u mom čartu nalazi Kala Sarpa Joga sa Ketuom u trećoj i Rahuom u devetoj bhavi. 2001. godine sam se inicirao u Transcendentalnu Meditaciju i počeo polako da ulazim u priču o Istočnjačkoj duhovnosti.

Na svoj 24-ti rođendan sam počeo sa učenjem Jyotisha u okviru Šri Đaganat Centra Srbija. Tu sam upoznao jako puno ljudi, pravih ljubitelja Svjetla pomoću kojih sam i ja krenuo tom stazom, sa koje, nadam se, neću nikada skrenuti. Takođe, ljeta 2005. godine, sam upoznao i svog Gurua Visti Larsena (Sri Garuda), od koga sam takođe jako puno naučio i što se tiče Đotiša i što se tiče života. U januaru 2005. godine sam počeo sa predavanjima u Novosadskoj početničkoj grupi, da bi u junu 2007. nastavio sa predavanjima u Beogradskoj grupi. Do sada sam učestvovao na tri SJC konferencije, dvije u Novom Sadu i jednu u Nju Delhiju. Takođe je nekoliko mojih radova objavljeno u Jyotish Digestu.

Od 02.02. 2006. sam počeo i profesionalno da se bavim Đotišem, tako da od tada radim i astrološke konsultacije.

U oktobru 2008. sam započeo učenje i završio Mahariši Đaimini Krita Upadeša Sutri pod vođstvom Visti Larsena, koji je to isto znanje dobio od Sanjay Rath-a (pogledajte sajt Jaimini Scholar Program). U maju 2015 sam počastvovan titulom Jaimini Scholar od strane Pandit Sanjay Rath, na kraju naprednog kursa Jaimini Sutri. Takođe, u januaru 2010. sam krenuo da pohađam online kurs Parašara Đotiša. Trenutno sam na trećoj godini programa. Više o tom kursu možete vidjeti na stranici: Parāśara Jyotiṣa.

Oženjen sam Ivanom i imamo sina Đurađa i ćerke Dušicu i Čarnu. Živimo i radimo u Novom Sadu.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.